Що робити, якщо душова кабіна тече

Що робити, якщо душова кабіна тече

Опубліковано: 25.06.2020 Переглядів: 1022

Чому протікає душова кабіна?

Слід виділити кілька можливих причин і способи того, як протистояти їм:

  1. Порушення герметичності кабіни. Можливо, що використовувався низькоякісний герметик або його експлуатація підійшла до кінця. Для виправлення ситуація потрібно поступити таким чином: купірувати проблемну ділянку силіконом або здійснити комплексну заміну герметика після ретельного вичищення колишнього матеріалу. Тепер Ви знаєте, що робити, якщо тече душова кабіна через порушення герметичності кабіни.
  2. Низькоякісна система зливу або неправильної її установки. Вам слід здійснити заміну прокладки на каналізаційному зливі, після чого, проблема буде повністю вирішена.
  3. Тріщина в піддоні. Трапляється подібний інцидент вкрай нечасто, проте не можна списувати його з рахунків. Якщо вага людини буде вище, ніж передбачений ліміт для пристосування, тоді тріщини неодмінно з'являться. Усунути їх вийде за активного сприяння з боку професійних майстрів.
  4. Тріщина в дверцятах. При отриманні механічних пошкоджень, поверхня дверей може бути деформована, а далі почнеться протікання кабіни. Перш, ніж робити ремонт, зверніть увагу на такий аспект. Незначні тріщини вдасться заліпити герметиком, але якщо все одно протікає душова кабіна, тоді доведеться міняти піддон цілком.

Як не допускати протікання душової кабіни?

Найуважнішим чином оглядайте душові кабіни та комплектуючі окремо, щоб упевнитися у високій якості. Також дотримуйтесь положення в правилах експлуатації, якщо не хочете, щоб лагодження тічки душової кабіни стала для вас регулярної головною боллю